Follow us

Info ballonvaart

Ons team

Ballonticket Vlaanderen kan enkel onvergetelijke ballonvaarten aanbieden omdat het beschikt over een heel team van ervaren mensen (planning - piloten - crew).

Omdat u als toekomstige passagier een beeld zou hebben van wie we zijn, wordt hieronder iedere medewerker voorgesteld.

Wens je zelf binnenkort ook deel uit te maken van ons team dan kan dit want momenteel zoeken wij nog vrijwilligers/crew over heel Vlaanderen die wij opleiden tot volwaardige crewleden. Stuur ons een mail voor meer info!

 

ZAAKVOERDERS:

Dirk Lyssens

Dirk Lyssens

Zaakvoerder - piloot

Patricia Demesmaeker

Patricia Demesmaeker

Zaakvoerder - planning - crew - Public Relations

Contactpersoon voor al uw vragen

PILOTEN:

Dirk Lyssens

Dirk Lyssens

Commercieel Piloot 

Instructeur 

Reeds meer dan 25 jaar ervaring op warmeluchtballonnen

Licentie: CPL 111.714

Houder van English Language P attest categorie 6 (onbeperkt)

Radio Licentie

CREW:

Wesley De Man

Wesley De Man

Via mijn dochter heb ik de wereld van de luchtballonnen ontdekt.  Ondertussen ben ik een vaste waarde in het team van BTV.  Elk vrij moment ga ik mee crewen en tevens help ik bij het tanken en onderhoud van het materiaal.

 

Annick Van de Velde

Annick Van de Velde

Via Patricia heb ik kennisgemaakt met het ballonvaren.

Elke ballonvaart is een unieke ervaring. Telkens ontdek ik een nieuw stukje van België en ook het buitenland is geen onbekende meer.

Met de andere crewleden is het steeds een gezellig samenzijn. Ook mijn zoon helpt af en toe al een handje mee.

 

Alexander Lyssens

Alexander Lyssens

Ik ben de jongste van de crew.  Het laatste jaar leert mijn papa me de knepen van het vak.  Ik kan de ballon openhouden, de parachute plakken, het kroontouw tegenhouden, kortom ik kan al op alle plaatsen staan.  Later word ik ook een echte piloot!

Sophie Leroy

Sophie Leroy

Via mijn dochter ben ik bij Ballonticketvlaanderen terechtgekomen.  Ik ging haar bezoeken tijdens een ballonmeeting in het buitenland.  Al snel kreeg ik de smaak te pakken, en wanneer ik nu vrij ben probeer ik zoveel mogelijk te crewen.  Elke keer leer ik wel iets bij, en elke vaart maak ik samen met de andere crewleden heel wat avonturen mee. 

Thomas Van Roy

Thomas Van Roy

Als kleine jongen kwam ik met de fiets kijken naar het opstijgen van de luchtballonnen van BTV.  Ondertussen, al vele jaren later maak ik nog steeds deel uit van de crew.  Alles wat met techniek (radio's, gps, enz...) te maken heeft interesseert me. Ik probeer steeds na elke vaart bij de landing te zijn.  

Hanne-Lore Lyssens

Hanne-Lore Lyssens

Ik crew vooral als ik niet moet studeren.  Samen met mama hou ik de ballon open zodat de ballon veilig de lucht in kan.  Het liefste neem ik deel aan buitenlandse meetings.  Daar komen heel wat ballonnen samen en dat zorgt altijd voor mooie foto's en leuke avonturen.

Jonas De Bodt

Jonas De Bodt

Al van kleins af aan ben ik gepassioneerd door luchtballonnen en alles wat met het weer te maken heeft. Een ballonvaart is volledig afhankelijk is van de weersomstandigheden. Vooral de wind is een zeer belangrijke factor. De windrichting aan de grond kan soms helemaal anders zijn dan op enkele tientallen meter hoogte. En dat maakt de wereld van het ballonvaren voor mij heel interessant.

Het helpen opstellen en het vervolgens zien vertrekken van een heteluchtballon is voor mij steeds een boeiend spektakel waar ik enorm van geniet. Elke keer ik een luchtballon zie varen, geeft me dat een geweldige kick! Ook vanop de grond is elke ballonvaart voor mij een geweldige ervaring.

 Ik ben er dan ook trots op dat ik sinds de zomer van 2015 deel uitmaak van Ballonticket Vlaanderen!"

 

Koen Hofmans

Koen Hofmans

Reeds jaren lang ben ik al crew bij ballonteams, maar de laatste jaren enkel nog bij BTV.  De hele sfeer rond het crewen vind ik de max.  Een ballonvaart meemaken tijdens een meeting en de stuurmanskunst van de piloot ervaren doet me nog steeds tranen in de ogen krijgen.  Ik zou het voor geen geld in de wereld willen missen.

Pierre Moens

Pierre Moens

In mijn geboortedorp Opwijk zag je weinig luchtballons en aan de Schelde in Baasrode zag ik ze in de verte boven het Waasland hangen.  Een luchtballon gevolgd had ik eigenlijk nooit gedaan, het interesseerde mij wel, maar het intrigreerde mij niet echt.  Tot ik in mei 2011 een eerste keer mee de lucht in ging met Dirk en zijn team, de microbe  had mij te pakken en 3 maand later zat ik weer in het mandje van de OO-BZD. De microbe kwam helaas te laat om nog een pilootlicentie te halen en vanaf 2012 ben ik (min of meer) vast crewlid van eerst Info-Ballonvaarten en later ook BallonTicketVlaanderen.  Het leukste moment aan elke vaart is de tijdspanne tussen de landing en de doop, als je tijdens het opbergen van de ballon de passagiers onderling hoort vertellen hoe leuk het geweest is. Na 3 heel intense en 1 heel kalm jaar ben ik klaar om er nog een paar jaartjes bij te doen, niet zo intens als de eerste jaren maar zeker niet zo kalm als het laatste:-)

 

Florian Nieuwborg

Florian Nieuwborg

Ik ben Florian, en mijn ballonverhaal begon al in mijn lagere school jaren toen mijn grootvader een aantal vluchten maakte met de ballon, het zat toen al in de genen om het ballonvaren van nabij te volgen:)  In 2012 kon ik samen met mijn dooppeter en familie mijn eerste ballonvlucht maken met Ballonticket Vlaanderen. Een hele fijne ervaring die ik voor het leven meedraag. Een jaar later, liep ik op een verjaardagsfeestje van crewlid Thomas, Dirk en Patricia tegen het lijf. De uitnodiging om in de crew te stappen volgde al snel.

Na 3,5 jaar in de crew bij Ballonticket Vlaanderen, kan ik als crewlid zeggen: Ballonticket Vlaanderen staat garant voor plezier, uitzonderlijke ballonvaarten met dynamische mensen die je naar ongekende hoogtes stuwen.