Follow us

Nieuws

2022-03-15 Vanaf heden kan je online je vaart reserveren!

2022-03-15 Vanaf heden kan je online je vaart reserveren!

Vanaf 15 maart kan je met je aangekochte voucher je vaart online reserveren.  

Dit is mogelijk voor alle standaardvaarten binnen de zones Vlaamse Ardennen - Denderstreek - Pajottenland en het Waasland.

In een overgangsperiode kunnen bonnen aangekocht voor 01-01-2020 ook nog gebruikt worden voor andere zones. (Dit wordt nagekeken bij je reservatie).

We hopen hiermee onnodig mailverkeer te vermijden om een reservatie te maken.  Het systeem maakt elke 15 minuten een update.

Mochten er nog kinderfoutjes voorkomen dan proberen we deze asap op te lossen.

We hopen hiermee in de toekomst nog meer blije passagiers te mogen begroeten boven de prachtige Vlaamse Ardennen - Denderstreek - Pajottenland en Waasland!

2021-12-20 Boek nu aan off-season prijs en vaar mee in het hoogseizoen van 2022!

2021-12-20 Boek nu aan off-season prijs en vaar mee in het hoogseizoen van 2022!

Momenteel ligt het vaarseizoen stil omwille van de weersverandering en de korte daglichtperiode.

Dit is het ideale moment om nu reeds je vouchers rechtstreeks bij ons te kopen aan off-season prijzen.  Een standaardvaart kan je nu boeken aan 130 euro per persoon in plaats van 160 euro per persoon.

Voor privévaarten gelden volgende off-season prijzen:

4 personen: 580 euro ipv 740 euro

5 personen: 710 euro ipv  890 euro

6 personen: 850 euro ipv 1.050 euro

De off-season aanbieding loopt van 20 december 2021 tot en met 15 maart 2022.

Denk nu reeds aan je geschenk voor Valentijn, een verjaardag of  gewoon omdat je er al lang van droomt, spaar veel geld uit, en geniet van je ballonvaart in het seizoen 2022!

De belevenisbonnen worden de dag van je boeking digitaal verstuurd en blijven 3 jaar geldig.

Stuur je aanvraag per mail naar info@ballonticketvlaanderen.be met vermelding van "off-season" of bel ons op 0476 438 463.

2021-02-21 Update commerciele vaarten Covid-19

2021-02-21 Update commerciele vaarten Covid-19

Op dit moment is het nog steeds niet toegelaten om ballonvaarten uit te voeren met passagiers.  (zie link overheid: https://mobilit.belgium.be/sites/default/files/resources/files/lichte_luchtvaart_26mar21_nl.pdf)  We starten wel met een nieuwe planning vanaf 15 maart.  Passagiers die reeds een ticket hebben kunnen aan de hand van de planning een datum kiezen.  Aan deze datum is ook onmiddellijk een reservedatum gekoppeld.  Indien we op de afgesproken datum nog steeds geen toelating hebben van de overheid om te mogen ballonvaren zal je onmiddellijk op de reservedatum komen.  Hierdoor vermijden we onnodig veel mailverkeer om een nieuwe datum te bekomen.

Van zodra we terug mogen varen zal dit in dit nieuwsoverzicht onmiddellijk gepost worden.

We hopen iedereen zeer binnenkort te mogen verwelkomen in hogere sferen...

2020-12-01 EINDEJAARSACTIE - BOEK NU EN VAAR MEE VANAF DE LENTE 2021

2020-12-01 EINDEJAARSACTIE - BOEK NU EN VAAR MEE VANAF DE LENTE 2021

Vanaf vandaag tot en met 10 januari 2021 kan je een ballonvaart boeken met een onmiddellijke korting van 25 EURO per persoon op de prijs vermeld op onze website.

Het volstaat om een mail te sturen naar info@ballonticketvlaanderen.be met de vermelding "Eindejaarsactie + het aantal personen (passagiers) + het adres naar waar we de instapkaarten mogen opsturen.

Wij sturen dan per kerende het te betalen bedrag (-25 euro per passagier) en verdere instructies van hoe je je vaart kan inplannen.  Van zodra de betaling gebeurd is zullen we de instapkaarten opsturen.

In standaardvaart kan je reeds boeken vanaf 1 persoon.

Voor privévaarten kan je boeken van 6 tot en met 10 personen. Bovendien kan je privévaarten boeken tegen de prijs van een standaardvaart.  

Onze vaarten gebeuren geheel coronaproof en in alle veiligheid!

2020-11-25 BLACK FRIDAY -25%

2020-11-25 BLACK FRIDAY -25%

Deze week kan je nog tot en met zondag 29-11-2020 je ballonvaart boeken met een onmiddellijke korting van 25% op de vermelde prijs op onze website.

Het volstaat om een mail te sturen naar info@ballonticketvlaanderen.be met de vermelding "Black Friday + het aantal personen (passagiers) + het adres naar waar we de instapkaarten mogen opsturen.

Wij sturen dan per kerende het te betalen bedrag (-25%) en verdere instructies van hoe je moet boeken.  Van zodra de betaling gebeurd is zullen we de instapkaarten opsturen.

In standaardvaart kan je reeds boeken vanaf 1 persoon.

Voor privévaarten kan je boeken van 6 tot en met 10 personen.

2020-06-09 Protocol commerciële vaarten in Coronatijden

2020-06-09 Protocol commerciële vaarten in Coronatijden

Aan alle passagiers:

Na een periode van 3 maanden waarin we niet mochten varen door Covid-19 is het vanaf 8 juni terug toegestaan om commerciële vaarten uit te voeren.  Wel gelden er strenge maatregelen die striks moeten worden nageleefd! Deze maatregelen bestaan enerzijds uit "Algemene sanitaire maatregelen" en "Bijkomende sanitaire maatregelen" specifiek voor de ballonvaart anderzijds.

Hieronder vatten we de belangrijkste en essentiële maatregelen samen voor crew en passagiers.

De volledige circulaire kan je terugvinden op: https://mobilit.belgium.be/sites/default/files/DGLV/maatregelen-lichte_luchtvaart-200608.pdf

Voor de vaart:

 1. Enkel de passagiers die geen symptomen vergelijkbaar met deze van COVID-19 vertonen én niet in contact geweest zijn met zieke personen in de 14 dagen voordien kunnen aan een vlucht deelnemen.
 2. 48 uur voor de vlucht zal elke passagiers bevestigen dat hij/zij geen enkel symptoom vergelijkbaar met COVID-19 vertoont en dat hij/zij niet in contact is geweest met zieke personen in de voorbije 14 dagen.  Dit kan via sms op het nummer 0476 738 463 of via mail op info@ballonticketvlaanderen.be 
 3. Tijdens de veiligheidsbriefing zal de nadruk liggen op het respect voor de sanitaire maatregelen die tijdens het volledige verloop van de ballonvaart gelden.

Op het opstijgterrein:

 1. Inachtneming van de social distancing van anderhalve meter.
 2. Alleen crew, passagiers  en hun chauffeur(s) mogen zich binnen de perimeter rond de ballon bevinden.  Deze wordt aangeduid door kegels.  Hierbinnen zijn geen toeschouwers toegelaten.
Tijdens de vaart:

 1. In de mand of in het compartiment (indien afgescheiden door schermen), mogen enkel passagiers plaatsnemen die behoren tot eenzelfde sociale bubbel (ttz personen die onder hetzelfde dak wonen en/of behoren tot een groep van naasten/vrienden tot maximum 10 personen (of maximum 3 personen uit één bubbel in één compartiment met schermen).  
 2. De piloot zal bovenop zijn mondmasker een gezichtsschild dragen dat het hele gezicht tot aan de kin beschermd indien er geen schermen aanwezig zijn.
 3. Er wordt gevraagd om zodanig plaats te nemen in de mand dat de passagiers naar de buitenkant van de mand kijken.
Na de vaart

 1. De social distance moest steeds gerespecteerd worden.
 2. Het landingsterrein zal zo snel als mogelijk worden verlaten (mits toestemming van de eigenaar van het landingsterrein)
 3. Passagiers moeten hun eigen transport na de vaart voorzien. De operator kan/mag geen transport voor de passagiers voorzien.

2020-06-08 Heropstart Commerciële ballonvaarten nav Covid-19

2020-06-08 Heropstart Commerciële ballonvaarten nav Covid-19

Beste passagier(s) (NL)

Vanaf 8 juni is het terug toegestaan om commerciële ballonvaarten uit te voeren, doch onder zeer strikte voorwaarden opgelegd door het Directoraat Generaal Luchtvaart (DGL).
We hebben een protocol opgesteld met opgelegde voorwaarden.  Dit protocol zal naar iedere passagier worden doorgestuurd waarvan we een mail ontvangen.
De opstart zal in twee fasen gebeuren.  In eerste instantie zullen we kunnen varen met personen uit éénzelfde sociale bubbel van maximaal 10 personen. 
In een tweede fase zullen we ook verschillende bubbels tegelijk kunnen varen mits het aanbrengen van schermen tussen de compartimenten comfort de wetgeving met een EASA Form 1 formulier.  Vermoedelijke opstartdatum 22 juli 2020.
Passagiers met standaard voucher kunnen alsnog meevaren in een eerste fase indien ze met minimaal 4 passagiers meevaren.  De voorwaarden hiervoor kan je aanvragen via mail.
Belangrijk: We verplichten niemand om mee te varen conform het protocol.  Je tickets blijven geldig!

Cher passager (s) (FR)

A partir du 8 juin, il est de nouveau autorisé à effectuer des vols commerciaux en montgolfière, mais dans des conditions très strictes imposées par la Direction Générale de l'Aviation (DGA).
Nous avons élaboré un protocole avec des conditions imposées. Ce protocole sera transmis à chaque passager dont nous recevons un e-mail.
Le démarrage se déroulera en deux phases. Dans un premier temps, nous pourrons naviguer avec des personnes issues de la même bulle sociale jusqu'à 10 personnes.
Dans une deuxième phase, nous pourrons également naviguer plusieurs bulles en même temps, à condition que des écrans soient placés entre les compartiments conformément à la législation avec un formulaire EASA Form 1. Date de début probablement 22 juillet 2020.
Les passagers avec un voucher standard peuvent toujours naviguer dans une première phase s'ils voyagent avec un minimum de 4 passagers. Vous pouvez demander les conditions pour cela par e-mail.
Important: Nous n'obligons personne à naviguer conformément au protocole. Vos billets restent valables!


 

2017-12-14 Opnieuw grootse aankondiging!!!

2017-12-14 Opnieuw grootse aankondiging!!!

Ook voor het nieuwe seizoen pakken we uit met een splinternieuwe ballon.  Deze ballon werd gemaakt in opdracht van Callant Verzekeringen en Financieel Advies en zal vanaf 2018 in heel België te zien zijn in de lucht maar ook op diverse evenementen van de sportiefste makelaar.  Deze ballon biedt plaats aan maximaal 7 passagiers.  Samen met de Erasmus ballon kunnen we eke avond en ochtend tot 17 passagiers hun droom laten beleven.

 

2017-12-20 Derde keer op rij naar de Oostenrijkse Alpen

2017-12-20 Derde keer op rij naar de Oostenrijkse Alpen

In januari trekken we voor de 3de keer op rij naar Tannheim in de Oostenrijkse Alpen!  Het team kijkt er volop naar uit en we zijn reeds begonnen aan de nodige voorbereidingen.

Het speciale van deze editie is dat we waarschijnlijk onze "maidenflight" zullen maken vanuit Tannheim met de "CALLANT" ballon.

Je kan onze avonturen ook dit jaar weer volgen op onze Facebook pagina van Ballonticket Vlaanderen en via ons "fotoboek".

 

2016-12-14 Grootse aankondiging!!!

2016-12-14 Grootse aankondiging!!!

Vanaf seizoen 2017 pakken we letterlijk uit met een nieuwe ballon.  De Erasmus Hogeschool Brussel zal voortaan ook in heel België te zien zijn vanuit de lucht!  Hou onze acties in het oog....

 

2016-08-29 Crew Weekend Hengelhoef

2016-08-29 Crew Weekend Hengelhoef

Afgelopen weekend vond ons crew weekend plaats.  Het werd een gezellig samenzijn, met als starter van het weekend een passagiersvaart.  Uiteraard kon de crew ook allemaal meevaren de volgende dag.  Hengelhoef bood dan weer voldoende afkoeling met het subtropisch zwemparadijs, en de gezellige avonden maakten van dit weekend een succes.  Foto's op www.balloonglights.smugmug.com/Fotos-ballonvaarten-2016 

 

2016-07-06 Verbroedering met Nieuw Zeelandse piloot

2016-07-06 Verbroedering met Nieuw Zeelandse piloot

Vanavond na de vaart konden we bij het gastanken even verbroederen met Andrew Parker. De ballonvaarder uit Nieuw Zeeland begon in december 2014 aan zijn ‘Flying For Kids’-wereldreis met zijn ‘Dream Big’-ballon. In 1.500 dagen wil de 32-jarige piloot meer dan honderd landen bezoeken. Zijn reis bracht hem al in Oceanië, Azië en Oost-Europa. Na een pauze van een klein jaar, waarin hij werkte om de reis te bekostigen, hervatte hij in juni zijn reis om vanuit Litouwen via de Baltische staten en Scandinavië naar West-Europa te trekken. België is zijn 39ste land dat hij aandoet, nu trek hij verder naar Luxemburg. Je kan zijn avonturen volgen op facebook.com/flyinghighforkidsproject

 

2016-05-24 Ballonseizoen eindelijk op volle toeren!

2016-05-24 Ballonseizoen eindelijk op volle toeren!

We hebben er lang op moeten wachten, maar vanaf mei is er een duidelijke weersverbetering.  Het slechte voorjaar heeft geleid tot heel wat uitgestelde vaarten waardoor de planning nu goed vol zit.  Hou er rekening mee dat de wachttijden om te boeken kunnen oplopen...  We hebben onze handen vol om iedereen op datum te zetten, maar we garanderen dan ook een onvergetelijke vaart in de beste omstandigheden!

 

2015-06-23 Ballonvaren boven de Champagnestreek!

2015-06-23 Ballonvaren boven de Champagnestreek!

Op 19 en 20 september zijn we voor de 3de maal te gast in Warmeriville, een dorpje net ten noordoosten van Reims.  Met een 20-tal ballonnen maken we er zowel ochtend als avondvaarten.  Tussen de vaarten door gaan we proeven van wat de streek te bieden heeft.  Na de ochtendvaarten gaan we champagne proeven bij de lokale wijnboeren waar we geland zijn.  's Avonds maken we er met heel het team een leuk feestje van. Wie dit evenement ook eens wil bijwonen kan bij ons de nodige info bekomen... 

2015-06-23 Grootste ballonmeeting van Europa

2015-06-23 Grootste ballonmeeting van Europa

Vanaf 24 juli gaat de grootste ballonmeeting in Europa van start.  LMAB 2015 verwacht meer dan 400 warmeluchtballonnen en meer dan 3000 piloten en crew!!!  Wij nemen deel aan deze meeting vanaf 25 juli.  We doen er zowel ochtend als avondvaarten. Zondagochtend staat er een wereldrecordpoging op het programma.  Bedoeling is zoveel mogelijk luchtballonnen gelijktijdig op een rij te plaatsen.  Twee jaar geleden stonden we er ook tussen en haalden we het record met 368 ballonnen.  Tijdens deze meeting nemen we geen passagiers mee maar laten we de crew genieten van deze schitterende vaarten. Dankzij hen kunnen wij gedurende het jaar al onze passagiers varen...

Wil je een kijkje komen nemen dan ben je zeker welkom, er valt van alles te beleven en het is ideaal om foto's en filmpjes te maken in dit uniek kader...

2015-05-17 Deelname ballonmeeting Le Roeulx

2015-05-17 Deelname ballonmeeting Le Roeulx

Op 28 juni nemen we naar jaarlijkse gewoonte deel aan de ballonmeeting te Le Roeulx.  Vorige jaren werd er steeds opgestegen op "de pelouse" voor het kasteel, maar dit jaar bestaat de meeting 30 jaar en zal het optijgterrrein net buiten het kateeldomein liggen.  Heb je die dag nog niets op het agenda kom dan gerust een kijkje nemen.  We zullen er vertrekken met onze KENT ballon. Er zijn tevens tal van randactiviteiten...

2015-05-07 Nieuwe fotosite!!!

2015-05-07 Nieuwe fotosite!!!

Voor al onze ballonvaarten plaatsen we een verslag op deze website samen met een aantal foto's zodat passagiers, vrienden en familie na de vaart nog eens kunnen nagenieten. Vanaf nu plaatsen we een link naar de foto's zodat je een nog betere kwaliteit hebt om de foto's te bekijken.  Neem gerust reeds een kijkje op onze nieuwe fotopagina: Ballonvaarten Ballonticket Vlaanderen

2015-03-08 Start seizoen 2015!!!

2015-03-08 Start seizoen 2015!!!

Vandaag namen we deel aan de Carnavalstoet van Temse en trokken we met onze ballon en vlam door de straten van Temse.  Deze week staat er nog een inspectie op het programma van één van onze ballonnen door het Directoraat Generaal Luchtvaart, en dan gaan we echt van start in het nieuwe seizoen!  Er staan al heel wat vaarten op de planning dus wees er tijdig bij als je ook nog wenst mee te varen...