Follow us

Over ons

Ons team

Ballonticket Vlaanderen kan enkel onvergetelijke ballonvaarten aanbieden omdat het beschikt over een heel team van ervaren mensen (planning - piloten - crew).

Omdat u als toekomstige passagier een beeld zou hebben van wie we zijn, wordt hieronder iedere medewerker kort voorgesteld.

 

 

ZAAKVOERDERS:

Dirk Lyssens

Dirk Lyssens

Zaakvoerder - piloot

Patricia Demesmaeker

Patricia Demesmaeker

Zaakvoerder - planning - crew - Public Relations

Contactpersoon voor al uw vragen

PILOTEN:

Dirk Lyssens

Dirk Lyssens

Commercieel Piloot 

Instructeur 

Reeds meer dan 25 jaar ervaring op warmeluchtballonnen

Licentie: CPL 111.714

Houder van English Language P attest categorie 6 (onbeperkt)

Radio Licentie

CREW:

Wil jij ook deel uitmaken van ons team?

Wil jij ook deel uitmaken van ons team?

Momenteel zijn we op zoek naar nog een aantal gemotiveerde vrijwilligers over heel Vlaanderen. 

Stuur een mailtje naar info@ballonticketvlaanderen.be en binnen de kortste keren leren we je de knepen van het vak!

Je kan ons natuurlijk ook even bellen op 0476 438 463 voor meer informatie.  We vertrellen je graag wat je allemaal kan verwachten...

 


Patricia Demesmaeker

Patricia Demesmaeker

Naast de algemene werking van Ballonticket Vlaanderen, ga ik ook regelmatig mee om te crewen.  Ik doe de ontvangst van de passagiers zodat ze zich al snel op hun gemak voelen.  Nadien start de ballonvaart en volg ik samen met de crew de ballon.  Na de vaart maak ik alles klaar voor een geslaagde après-ballooning!

Alexander Lyssens

Alexander Lyssens

Ik ben de jongste van de crew.  Het laatste jaar leert mijn papa me de knepen van het vak.  Ik kan de ballon openhouden, de parachute plakken, het kroontouw tegenhouden, kortom ik kan al op alle plaatsen staan.  Later word ik ook een echte piloot!

Hanne-Lore Lyssens

Hanne-Lore Lyssens

Ik crew vooral als ik niet moet studeren.  Samen met mama hou ik de ballon open zodat de ballon veilig de lucht in kan.  Het liefste neem ik deel aan buitenlandse meetings.  Daar komen heel wat ballonnen samen en dat zorgt altijd voor mooie foto's en leuke avonturen.

Wim Neukermans

Wim Neukermans

Als ballonspotter ben ik bij dit team terechtgekomen.  Naast het crewen zelf ben ik ook "drone" piloot en maak, als de mogelijkheid zich voordoet, mooie filmpjes van de vaarten.  Hierdoor krijgen de passagiers een extra aandenken aan hun onvergetelijke ballonvaart.

Ik probeer zo veel als mogelijk mee te crewen... voor mij is alles wat met ballonvaren te maken heeft een passie.

Bert Geenen

Bert Geenen

In 2023 ben ik gestart met crewen.  Dit beviel me zo hard dat ik afgelopen winter mee ging naar Tannheim, een winterballonmeeting boven de Alpen.

Ik kijk alvast uit naar het komend seizoen zodat ik de aangeleerde skills nog meer kan bijschaven.

Jesse Meyns

Jesse Meyns

Ik ben pas gestart met crewen in september van dit jaar (2021).  Tijdens het volgen van mijn passagiers die met Ballonticket Vlaanderen meegvlogen, zag ik het wel zitten om dat ook eens te proberen.  Het viel eigenlijk zeer goed mee en al snel kreeg ik de smaak echt te pakken.  Nu probeer ik iedere keer dat er in mijn regio wordt opgestegen (en soms ook daarbuiten) mee te gaan met dit toffe team.  Ik raad het zeker aan iedereen aan om ook mee te crewen!

Thomas Van Roy

Thomas Van Roy

Als kleine jongen kwam ik met de fiets kijken naar het opstijgen van de luchtballonnen van BTV.  Ondertussen, al vele jaren later maak ik nog steeds deel uit van de crew.  Alles wat met techniek (radio's, gps, enz...) te maken heeft interesseert me. Ik probeer steeds na elke vaart bij de landing te zijn.  

Pierre Moens

Pierre Moens

In mijn geboortedorp Opwijk zag je weinig luchtballons en aan de Schelde in Baasrode zag ik ze in de verte boven het Waasland hangen.  Een luchtballon gevolgd had ik eigenlijk nooit gedaan, het interesseerde mij wel, maar het intrigreerde mij niet echt.  Tot ik in mei 2011 een eerste keer mee de lucht in ging met Dirk en zijn team, de microbe  had mij te pakken en 3 maand later zat ik weer in het mandje van de OO-BZD. De microbe kwam helaas te laat om nog een pilootlicentie te halen en vanaf 2012 ben ik (min of meer) vast crewlid van eerst Info-Ballonvaarten en later ook BallonTicketVlaanderen.  Het leukste moment aan elke vaart is de tijdspanne tussen de landing en de doop, als je tijdens het opbergen van de ballon de passagiers onderling hoort vertellen hoe leuk het geweest is. Na 3 heel intense en 1 heel kalm jaar ben ik klaar om er nog een paar jaartjes bij te doen, niet zo intens als de eerste jaren maar zeker niet zo kalm als het laatste:-)

 

Sophie Leroy

Sophie Leroy

Via mijn dochter ben ik bij Ballonticketvlaanderen terechtgekomen.  Ik ging haar bezoeken tijdens een ballonmeeting in het buitenland.  Al snel kreeg ik de smaak te pakken, en wanneer ik nu vrij ben probeer ik zoveel mogelijk te crewen.  Elke keer leer ik wel iets bij, en elke vaart maak ik samen met de andere crewleden heel wat avonturen mee. 

Koen Hofmans

Koen Hofmans

Reeds jaren lang ben ik al crew bij ballonteams, maar de laatste jaren enkel nog bij BTV.  De hele sfeer rond het crewen vind ik de max.  Een ballonvaart meemaken tijdens een meeting en de stuurmanskunst van de piloot ervaren doet me nog steeds tranen in de ogen krijgen.  Ik zou het voor geen geld in de wereld willen missen.