Follow us

Over ons

UW BALLONVAART

Reservatie

Van zodra je in het bezit bent van een kadobon/instapkaart dien je met ons contact op te nemen via mail: info@ballonticketvlaanderen.be om uw datum te reserveren.

In de mail zet je het nummer van je instapkaart, en vermeld eveneens wanneer je zou willen varen en wanneer het echt niet kan voor jou. Wij varen 7 dagen op 7 bij mooi weer.

Eens je van ons een mail hebt gekregen met de datum van de vaart, moet je ons de dag van de vaart telefonisch contacteren op 0476/438.463 tussen 13u en 14u om te zien of de vaart doorgaat en waar er wordt opgestegen. Het is mogelijk dat de opstijgplaats gewijzigd wordt om een vaart van minimaal 1 uur te kunnen garanderen, maar er zal steeds in de gevraagde regio gevaren worden.

Voorbereiding van de vaart

Twee uur voor zonsondergang zal je verwacht worden op het opstijgterrein. Eén van onze teams zal jullie opwachten, en van zodra de passagiers allemaal aanwezig zijn zal de piloot een veiligheidsbriefing geven. Na de briefing zal de passagierslijst ingevuld worden en start het team met het ventileren van de ballon.

Passagiers of toeschouwers die graag meehelpen kunnen dit, maar enkel indien de piloot de instructies geeft.
Uit veiligheidsoverweging zal de ballon verzekerd worden aan de volgwagen van de ballon. Mocht er plots een weersverandering zijn of windstoten, dan kan er niets gebeuren.

Van zodra de ballon recht staat worden de passagiers verzocht om in te stappen. Alles wordt gecontroleerd op de goede werking, alvorens de piloot de ballon loskoppelt van de volgwagen en de crew verzoekt de ballon te lossen.

De vlucht

Eens in de lucht kunnen de passagiers genieten van het uitzicht en vliegen als een vogel over hun eigen regio. Van zodra de ballon vertrokken is zal het team de ballon volgen met de volgwagen. Familie en vrienden die komen kijken kunnen de volgwagen achterna rijden of volgen de ballon op eigen initiatief.

Tijdens de vaart wordt er door de piloot op professionele manier uitleg gegeven over de werking van de ballon, en regelmatig wordt verteld waar we overvaren. Indien mogelijk zal de ballon ook laag varen om even gedag te zeggen tegen de volgers. Kort voor de landing wordt de landingsprocedure voor een tweede maal uitgelegd zodat de passagiers zich kunnen voorbereiden.

De volgwagen zal steeds proberen om tijdens de landing of zo snel mogelijk daarna aanwezig te zijn op het landingsterrein. Na de landing zal het team samen met de mensen die dit wensen de ballon opnieuw inpakken en opbergen.

Originele en smaakvolle afsluiter

Ballon Ticket Vlaanderen sluit elke ballonvaart af met een geslaagde après-ballooning. Zo wordt elke passagier gedoopt op traditionele wijze en wordt er nog even nagepraat rond de partytafel met een knabbeltje en een glaasje champagne.

De volledige ballonvaart inclusief briefing en après-ballooning wordt gerekend op 3 à 4 uur.